Reisetips: Milano

av | Storby, Storbyopplevelser

Reisetips: Milano

I høstferien hadde jeg en liten tur til Milano. Det å reise fra 8-9 grader og regntunge skyer til glade 25 plussgrader og høy solbrillefaktor var utrolig herlig, spesielt med tanke på at sommeren egentlig aldri kom til Bergen i år. Her er et lite reisebrev og noen bilder fra vår lille jentetur i deilige Italia. Enjoy!

Il Duomo er det mest kjente landemerket i Milano. Den staselige gotiske domen ligger på Piazza del Duomo og er Milanos absolutte sentrum. Her vrimler det av turister, duer, gateselgere og moteløver i en salig mix. Sett deg ned på trappen foran domen med en gelato, italiensk is, og nyt sammensuriumet av mennesker. PS: Gelato er et must minst en gang for dagen i Italia….og husk at den skal nytes, ikke spises 🙂

I tilknytning til Piazza del Duomo finner du inngangen til det eksklusive kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele Il. Som du ser av de tre bildene over er det bygget et fantastisk glasstak over handlegatene, og bygningene er veldig vakre og detaljerte. Gulvet er dekket av mosaikk (deler var under restaurering) og der er fresker flere steder på veggene. Rett og slett et vakkert kjøpesenter!

Rett bak Duomen ligger handlegaten Corso Vittorio Emanuelle Il. Her finner du kjente butikker på rekke og rad, som Zara, H&M, Mötivi, Miss Sixty, Footlocker, Benetton og en mengde andre spennende konsepter. Her er plassen for å handle hvis du ikke akkurat har vunnet i lotto.

Har du akkurat vunnet i lotto kan du bevege deg videre oppover gaten og mot Quadrilatero; Milanos fashionkvarter. Her finner du alle de hotteste designerne med egne butikkutsalg. Prada, Armani, Gucci, Dolce & Gabanna osv. I den øverste gaten lå der dessuten også masse designerbutikker for babyer. Her ble det mye windowshopping, og det er jo en forholdsvis billig affære

Etter en dag med sightseeing og litt shopping gikk vi opp til Via Brera for en avslappende lunsj. Her ligger det masse herlige Italienske smårestauranter og du finner et litt roligere tempo enn nede i sentrum. Vi koste oss i varmen med en utsøkt spagetti Carbonara

Følger du Via Brera nedover finner du endel småbutikker med mote, interiør og masse gallerier. Veien fører deg videre ned til La Scala, operahuset.

…også er du nesten tilbake til hvor dette reisebrevet startet. Fra nesten der hvor vi står og tar bildet er den andre inngangen til det vakre kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele Il. Og denne siden av senteret er faktisk vakrere enn den ut mot Piazza del Duomo.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)