Akvariet i Bergen – ekte dyr og ekte opplevelser

av | Adventure, Naturopplevelser

Foto: Thor Håkonsen / Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen – ekte dyr og ekte opplevelser

På Akvariet i Bergen får du ekte dyr og ekte opplevelser. Besøker du Akvariet skal du sitte igjen med en opplevelse for livet, litt klokere og med en sterk trang til å lære mer.

Akvariet i Bergen

Foto: Akvariet i Bergen

SPONSET SAMARBEID

Lærelyst både innendørs og utendørs

På akvariet i Bergen kaller de dette: LæreLyst!

En av de fine tingene med Akvariet i Bergen er at du kan både være inne og ute, og de har god plass og en stor fin lekeplass på takterrassen. Og dessuten, det skjer alltid noe på Akvariet i Bergen! Akvariet holder åpent hver dag kl 10-18 (kun stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften), så det skulle være anledning å ta turen uansett når du besøker Bergen.

Akvariets største stjerner liker det best vått og kaldt

Utendørs på Akvariet i Bergen finner du pingviner, oter og sjøløver i fine omgivelser. De har også et stort havakvarium med stor fisk og forskjellige typer skalldyr fra nærområdet. Her kan du se trening av sjøløver, fôring av pingvinene og ikke minst stedets herlige otere.

Akvariet i Bergen

Foto: Thor Håkonsen / Akvariet i Bergen

Face Your Fears

Hva er det med krypdyr og slanger som er så fascinerende, og for mange skremmende? Noen kan skifte farge, andre er dødelig giftige mens noen kan miste halen som forsvarsmekanisme, så det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne.

I Tropisk avdeling finner du slanger, gekkoer, edderkopper og insekter du ikke visste fantes. Husk et besøk i krokodillekjelleren der du finner de sjeldne Filippinske krokodiller.

Foto: Van Weerd / Akvariet i Bergen

400 arter, 60 akvarier og 1 haitunell

Akvariene på stedet er fra 500 til 150 000 liter. Det er med andre ord 150 tonn med vann i de største akvariene. Akvariet i Bergen kan skilte med over 400 arter, hele 60 akvarier og 1 haitunell! Det skulle vel være noe for de fleste, uansett alder. 

Hvert enkelt akvarium er tilpasset for å tilfredsstille de ulike arters behov, og du har mulighet til å studere et fargerikt og spennende spekter av fisk, skalldyr, bløtdyr, og de aller fleste artene fra den norske marine fauna. Samtidig finnes der også mer eksotiske innslag med fisk og andre arter fra hele verden.

Verden under vann er grenseløs og det er store sammenhenger mellom livet på et korallrev i Australia og hvordan fiskene og krabbene lever her i Norge.

Akvariet i Bergen

Foto: Van Weerd / Akvariet i Bergen

Vinn en opplevelse for hele familien på Akvariet

Om du svarer riktig på spørsmålet bak luke nummer 22 i vår store Julekalender kan du vinne et gavekort på inngang til Akvariet i Bergen for to voksne og to barn. Verdi på premien er 980,- 

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)