En natt i fengsel i Ljubljana

av | Hoteller

Det er en ting jeg som reisende for all del prøver å unngå å oppleve, og det er å se innsiden av en fengselscelle. Når jeg likevel fikk oppleve det ble det en svært så hyggelig og eksotisk opplevelse, og heldigvis var det både frivillig og kom med en viss standard og komfort. Bli med inn på det ombygde militærfengselet som nå huser Hostel Celica i Slovenias hovedstad Ljubljana for en natt i fengsel!

Promosamarbeid

Hostel Celica ligger i utkanten av Ljubljanas sentrum og er som nevnt et ombygget fengselsområde som nå har en sterk kulturscene med både konsertsaler, kafeer, puber, verksteder og ikke minst fengselsceller ombygget til å huse gjester.

Hostellbygningen med resepsjonsområde og kafeer

Bygningene ble opprinnelig oppført i 1882 og ble brukt som fengsel i over 100 år. I 1991, etter at Slovenia hadde erklært sin uavhengighet, ble fengselet forlatt og ble etterhvert okkupert av en gruppe unge kunstnere som ønsket å overta bygningene. Etter å ha kjempet mot lokale myndigheter i over 10 år kom endelig tillatelsen til å benytte det gamle militærfengselet til kultur og overnatting, og i 2003 kunne hostellet endelig ønske sine første overnattingsgjester velkommen.

Trenger du flere reisetips? Sjekk ut den komplette Reiseguide til Slovenia her

Hostellet tilbyr ulike typer overnatting og vil du ha litt privatliv kan du velge en av de 20 cellene som er ombygd, på kunstnerisk måte, til rom. Hver celle er innredet av en dedikert designer, noe som gjør hver celle helt unik og veldig forskjellig fra de øvrige. Disse cellene har 2 eller 3 senger og har fremdeles den opprinnelige gitterdøren til cellene i tillegg til en vanlig dør. Bare sjekk disse lekre rommene på bildene under…

 

 

 

 

På loftet tilbyr Celica Hostel 4-5 sengs rom og  7-12 sengs sovesaler i klassisk hostelstil.

Hostell Celica er øko sertifisert og har et svært så kunstnerisk og bohemsk utseeende og vibe over seg. Blant annet er området og dets bygninger er utsmykket med ulike kunstneriske uttrykk.

Det er ikke bare gjennom kunstneriske uttrykk man kan føle den absolutt avslappede og chille stemningen på området. I tilknytning til hostellets ene kafe ligger denne grønne lungen eller «luftegården» med hengekøyer og stoler perfekt for en ettermiddagskaffe med nye eller gamle venner.

Der finnes også en lekker kafe innendørs som er orientalsk inspirert i dekoren. Et koselig sted å sitte å innta frokost, lunsj eller kanskje ett glass vin om ettermiddagen.

Ønsker du å tilbinge en natt bak gitterdørene på Hostell Celica bør du være oppmerksom på at det er litt lytt fra korridorene og inn til rommene, så om du bor der i helgene eller dager med store arrangementer på området kan det være litt støy fra hjemvendende gjester på natten. Standarden på toalett og dusjfasilitetene er også en av tingene det kunne vært fokusert på å oppgradere, men alt fungerte helt ok.

For å spasere inn til sentrum av Ljubljana bruker du ca. 10-15 minutter men om du kun vil «henge» på hostellområdet er det mer en nok av tilbud på området, spesiellt i helgene.

Jeg bodde på Hostell Celica under mit opphold i tilknytning til #GoSlovenia kampanjen arrangert av NordicTB. Som alltid, alle meninger og oppfatninger er helt og holdent mine egne.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)