Betalingskortene for deg som liker å reise

Reisetips

Betalingskortene for deg som liker å reise

Du som leser dette er trolig glad i å reise. Sjansen er stor for at du bruker mer penger på turer og opplevelser enn den gjennomsnittlige nordmannen.

Sørger du for at du får maksimalt utbytte av turene dine? Passer du på å få tilbake penger på alt du handler, eller bonuspoeng hver gang du bestiller flybilletter, overnatting og mat? Med det riktige kredittkortet er det mulig å fullfinansiere flere av de kommende reisene dine. I tillegg kan du få kostnadsfri reiseforsikring, avbestillingsforsikring og egenandelsforsikring for leiebil med på kjøpet. Les videre så skal vi forklare deg hvordan det fungerer.

ANNONSØRINNHOLD

Fordeler med kredittkort

Det finnes mer enn 6,6 millioner kredittkort på norske hender. Vi drar kortet for omtrent 51 milliarder kroner hvert år, med over 300 forskjellige kredittkort å velge mellom på markedet.

Mange kredittkortselskap krydrer kortene sine med brukerfordeler for å tiltrekke seg nye kunder. Nøkkelen ligger i å utnytte disse fordelene samtidig som man betaler tilbake det man skylder innen den rentefrie nedbetalingsperioden.

Hvert kredittkort har ulike fordeler. Det lønner seg derfor å bruke tid på å finne ut hvilket kort som passer ditt forbruksmønster.

Gratis forsikringer

De mest populære kredittkortene inkluderer som regel gratis reise- og avbestillingsforsikring. Særskilt reiseforsikringen kan spare deg for en tusenlapp eller to i året. Denne forsikringen dekker som oftest reisefølget, eventuelle avbestillinger og tapt bagasje.

Forsikringen begynner å gjelde så snart du har betalt mer enn halvparten av reisekostnadene med det aktuelle kortet.

Kredittkortenes gratisforsikringer står seg i konkurransen med tradisjonelle reiseforsikringer på en rekke områder. Likevel er det visse ulemper som bør nevnes. Blant annet opphører dekningen med de fleste kortene etter 90 dager på reisefot.

Grensen på 90 dager gjelder ikke ved kjøp av tradisjonell reiseforsikring. Sagt på en annen måte: Pass på at du ikke er underforsikret dersom du velger å bruke kredittkortet.

Dobbel beskyttelse

Er du mye på farten har du trolig en god reiseforsikring allerede. Likevel skader det ikke å kombinere et kredittkort med eksisterende forsikringer. De kan sørge for at du ikke taper på et eventuelt forsikringsoppgjør.

La oss bruke «Eva» som eksempel. Eva er på reise og blir frastjålet bagasjen. Hun har en tradisjonell reiseforsikring i tillegg til et kredittkort med gratis reiseforsikring.

  • Den tradisjonelle reiseforsikringen dekker tapt bagasje for inntil 20.000 kroner.
  • Evas bagasje inneholdt derimot verdier for til sammen 25.000 kroner.
  • Ettersom reiseforsikringen hun har med kredittkortet har en dekning på 25.000,- for mistet bagasje, taper hun ikke penger på grunn av tyveriet.

Til opplysning: To ulykkesforsikringer gir dobbel utbetaling ved varig invaliditet eller død, fordi det ikke er snakk om et rent økonomisk tap.

Egenandelsforsikring på leiebil

De beste kredittkortene inkluderer gratis egenandelsforsikring for leiebil. Noen kortselskap lar deg også kjøpe en slik forsikring i bytte mot et par hundrelapper. Uansett er den billigere enn det du må betale utleiefirmaene når du skal bestille leiebil. Kjøper du egenandelsforsikring i skranken hos leiebilfirmaet, kan du risikere å betale opptil 3 ganger så mye.

De beste egenandelsforsikringene gir deg dekning for inntil 20.000 kroner ved uhell, bilbrann eller tyveri. Ettersom du kan få den gratis eller svært billig som kredittkortkunde, gir det et ekstra incentiv til å betale med kortet.

Vær samtidig forsiktig når du leier bil i utlandet, og sørg for at du leser kontrakten nøye før signering. Flere nordmenn sier de har følt seg lurt etter å ha leid bil utenlands på grunn av de kompliserte avtalevilkårene.

Cashback og bonuspoeng

Det er flere fordeler med å bruke kredittkort på reise. Hva sier du om å få penger tilbake på alt du handler for? Hva med faste rabatter på flybilletter, overnatting og restaurantbesøk?

Mange kredittkortselskap belønner kundene sine for at de bruker kortene deres. Noen forhandler frem gode og eksklusive rabatter, mens andre gir penger tilbake på all handel, en praksis som omtales som cashback.

I tillegg er det mulig å skaffe seg bonuspoeng som kan byttes inn mot varer og tjenester. En portal som hjelper deg sortere mellom kortene er kredittkortinfo.no. Der kan du lese mer om de ulike fordelene (og ulempene) som følger med hvert tilbud.

 

Her er noen eksempler på hva du kan få med et kredittkort:

  • 1-3% cashback tilbake på kjøp med kortet (gjelder ikke ved uttak av kontanter).
  • Gratis forsikring for reise, netthandel, leiebil mm.
  • Bonuspoeng som kan veksles inn i matvarer, flyreiser mm.
  • Spesialtilbud i utvalgte nettbutikker.
  • Rabatter for utvalgte kategorier varer og tjenester fra måned til måned.

Priseksempel for lån av penger: Lånebeløp 50.000 kroner med 5 års tilbakebetaling. Renter & gebyrer: 22.161 kroner. Totalsum for tilbakebetaling: 72.161 kroner.

ANNONSØRINNHOLD