Trenger du gode tips til vellykkede julegaver til venner eller familie som elsker å reise? Jeg har satt sammen en liten liste med både nyttige, spennende og koselige gavetips til de som alltid er på farten eller lengter ut i den store verden.

Fra Velika Planina like utenfor Ljubljana i Slovenia. 


Inneholder annonselenker
En god bok

Selv i vår digitale verden er bøker alltid et godt tips til en reiseglad sjel. Bøker kan gi ny kunnskap og inspirasjon eller sørge for at en lang fly- eller togreise føles litt kortere. En god bok kan også være en flott måte å roe ned på etter en lang dag på oppdagelsesferd i en ny by eller land eller kanskje å slappe av med etter en lang fottur over fjell og vidder foran peisen med en god kopp te? Også kokebøker med mat fra et spennende land eller kan være et godt tips for reisende som ønsker å bli litt bedre kjent med en annen kultur før man besøker landet.

Bestill dine bøker hos Haugenbok.no

Abonnement på et blad eller magasin

Et abonnement på et blad eller magasin er en gave som gleder flere ganger, ikke bare når gaven overleveres. Finn et magasin som matcher reiseinteressen og som kan gi ny innsikt i andre kulturer, spennende lokasjoner eller tradisjoner. Personlig liker jeg å lese reisemagasiner både på Norsk og på Engelsk og finner også masse inspirasjon til steder å besøke i andre typer magasiner, som f.eks. har fokus på mat, interiør og design eller mote. Her er det bare interresser og fantasien som setter grensene.

Dekor som kan trigge reiselysten hjemme


Noe av det som gir mye glede ved en reise er planleggingen og det å drømme om nye, spennende reisemål. En gave som gir ny inspirasjon hjemme og samtidig er dekorativ og nyttig kan være en stilig globus eller et veggkart eller skrapekart som gjør at den reisende enkelt kan holde styr på hvilke land man har besøkt og hvilke som står på ønskelisten.

Flyreise eller gavekort på flyreise

En flyreise eller et gavekort på en flyreise er alltid en vellykket gave til folk med reiselopper i blodet. Om du er riktig lur kan du også kjøpe en billett til deg selv slik at du som reisefølge kan være en del av gaven. Overlever gaven med et bilde av reisemålet i en stilig ramme og gjerne en guidebok om området på kjøpet. Kjøper du gavekort står selvsagt mottaker helt fritt til å velge reisetidspunkt og reisemål selv, mens du med en fiks ferdig flybillett bør være sikker på at mottaker har anledning å reise den datoen du har kjøpt billett til.

Hva med å nyte vinterferien på et varmt sted som f.eks. Sri Lanka? 

Fly med Reisefeber.no
Spar penger på billige flyreiser, direktefly og flybilletter til ditt favorittreisemål.

Sport- og fritidssutstyr

Er den reiseglade vennen din eventyrlysten eller setter pris på aktive reiser? Hva med sports- eller fritidsutstyr som kan være med på skireisen i vinter eller campingturen til våren og sommeren som f.eks. ski, hjelm eller skibriller, tursko, sovepose, telt eller tursekk. Om du ikke har de helt store budsjettene kan trekk eller reimer til skiene eller et regntrekk til sekken være et alternativ.

Det er også massevis av småting og praktiske gaver fra sportsbutikkene som kan benyttes på weekendreiser, som f.eks. en liten dagstursekk eller et silikontrekk til sykkelsetet som gjør f.eks. bysightseeing eller en vingårdstur på sykkel litt mer behagelig. 

Praktiske reisegadgets

Jeg reiser som regel med kun håndbagasje på fly og må derfor tenke mer igjennom hva og hvor mye jeg pakker. Mange av flyselskapene tilbyr ekstra billige billetter om man velger å ikke sjekke inn bagasje, så det å investere i praktiske løsninger som gjør reising med kun håndbagasje mulig, kan også spare de reiseglade for endel penger. Spesielt de flytende tingene man har med seg kan være en utfordring og et godt gavetips er derfor et sett med små reisebeholdere som man selv kan fylle på med shampoo, dusjsepe, kremer og lotion.

Komfort ombord på nattfly, natt-tog uten sovekupe eller i liggestol på båt kan være en utfordring. Både lyder og lys kan forstyrre men det kan være enkelt å gjøre noe med det! Sett sammen en liten pakke med en artig sovemaske, ørepropper, oppblåsbar nakkestøtte og noen komfortable og myke sokker, en gave jeg er sikker på at din reiseglade venn vil sette veldig pris på!

Har du en venn som planlegger en backpackertur? Her er det masse spennende og nyttige småting å finne på. I tillegg til tipsene over kan et mikrofiber håndkle, antibac, et lite reiseapotek, power bank eller en ryggsekk være gode tips.

God gaveshopping!